Motivare & Auto-motivare

Auto-motivarea – 8 pași importanți spre succes

Mulți dintre noi avem perioade în care suntem demotivați și trebuie să lucrăm din greu pentru a depăși acele momente de cădere psihică. Viața noastră e ca un ciclu continuu în care suntem motivați pentru o perioadă de timp, apoi ne pierdem motivația și trebuie să o luăm de la capăt, să reclădim ceea ce s-a distrus în timpul căderii noastre emoționale.

Nu există ceva mai puternic decât atitudinea potrivită, pentru a te menține motivat. Nu poți controla sau alege toate circumstanțele în fața cărora ești pus, dar îți poți alege atitudinea și reacția ta față de aceste situații.

O bună modalitate de a fi auto-motivat în mod constant, este să pui în aplicare următorii 8 pași. În timp ce îți dezvolți acești pași și îi utilizezi în mod regulat, auto-motivarea va veni în mod natural, atunci când ai nevoie de ea.


Iată lista cu cele 8 metode de auto-motivare:

  1.  Începe simplu! Păstrează factori motivatori în apropierea zonei de lucru, factori care îți vor da acel impuls de început!
  2. Asigură-te că ai o companie bună! Întâlnește-te mai des cu oameni motivați și pozitivi! Asta este foarte ușor de realizat: discută cu persoane și prieteni cărora le place să își împărtășească ideile!
  3. Continuă să înveți! Citește și încearcă să înveți cât mai multe lucruri! Cu cât mai mult înveți, cu atât mai încrezător vei deveni în ceea ce privește noile proiecte.
  4. Fii pozitiv! Vezi partea bună în orice lucru rău! Când întâmpini obstacole, vei dori să ai obiceiul de a găsi repede soluții și de a trece cu bine peste ele.
  5. Nu mai gândi atât de mult! Doar acționează! Dacă nu găsești motivație pentru un anumit proiect, încearcă să inițiezi altceva! Chiar și ceva banal, tot va fi important pentru tine să inițiezi ceva și apoi să câștigi suficient avânt, încât să continui și proiectele mai consistente.
  6. Cunoaște-te pe tine însuți! Ia aminte la momentele în care duci lipsa de motivație și de cele în care te simți ca un superstar! Vei descoperi un tipar pe care îl vei înțelege și vei putea lucra în jurul lui.
  7. Urmărește-ți progresul! Ține o evidență a progresului proiectelor în desfășurare! Când observi ceva care este în dezvoltare, vei dori să aduci o creștere suplimentară acelui lucru.
  8. Ajută-i pe alții. Împărtășește-ți ideile și ajută-ți prietenii să devină motivați! Să îi vezi pe alții cum evoluează te va motiva să le urmezi exemplul. Scrie despre succesul tău și acceptă feedback din partea cititorilor!

La sfârșitul aplicării cu regularitate a acestor 8 pași, vei dezvolta anumite abilități care vor deveni obiceiuri de auto-motivare. Odată ajuns la etapa în care îi ajuți pe ceilalți în mod constant, vei observa că ciclul se repetă și fiecare etapă a procesului de auto-motivare devine mai bine înrădăcinat și mai dezvoltat.

Cel mai important lucru este să începi schimbarea de astăzi, să realizezi măcar unul din pașii din listă. Nu este necesar să lucrezi asupra acestui aspect tot timpul, este important să acționezi ACUM!

Imagini video, din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe ROSUPERTOP.ro, pe paginile » VIDEO » MUZICĂ UȘOARĂ » MUZICĂ POPULARĂ » UMOR. Muzică românească veche, audio, multe cântece din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe paginile » AUDIO și NOSTALGIE. Doar muzică ușoară românească, audio, găsiți pe pagina MUZICĂ UȘOARĂ. Pe pagina MUZICĂ POPULARĂ, găsiți doar muzică populară românească.


One thought on “Motivare & Auto-motivare

Comments are closed.