Să facem bani

Vreau să facem bani. Vrei să facem bani împreună?

Acesta este un articol șocant. Este un articol scris despre bani. Despre bani mulți, despre bani curați și despre bani murdari. Despre bogăție și despre sărăcie. Este un articol despre chestiuni de interes planetar. Despre educație și despre lipsa de educație. Despre urcarea spre cele mai înalte culmi ale succesului și despre căderea în cele mai adânci prăpăstii. Și despre ceea ce mi-a mai trecut prin minte într-o zi de weekend…

Să facem bani… Cum să facem bani? … Hai să facem niște bani împreună! … Mișto subiect de discuții, nu-i așa?

Toți oamenii sau aproape toți, când se întâlnesc, vorbesc despre bani.

Oriunde mergem se discută despre bani, despre cum să-i obținem mai ușor, cum să facem bani fără muncă prea multă sau dacă se poate chiar fără să muncim… Toți căutăm soluții de a avea bani mulți, imediat dacă se poate.


Banii aduc fericirea! O spune un studiu cât se poate de serios al cercetătorilor americani de la universitatea Michigan. Aceştia au dovedit că, pe măsură ce veniturile sunt mai mari, creşte şi satisfacţia celor care le încasează.

Analiza a fost făcută pe un eşantion de o mie de subiecţi. Au pornit de la cei care au venituri anuale sub 10.000 de dolari. Doar un sfert dintre ei erau satisfăcuţi, în vreme ce o treime erau total nemulţumiţi de situaţia în care se găsesc.

Procentele s-au schimbat considerabil când au fost intervievaţi participanţii cu venituri între 30.000 şi 40.000 de dolari pe an. Jumătate dintre ei se declarau foarte încântaţi, în vreme ce doar 4% erau nefericiţi.

Aparent, sentimentul de nemulţumire, cel puţin în privinţa banilor, dispare odată ce veniturile depăşesc jumătate de milion de dolari. După acest prag, cei chestionaţi s-au declarat toţi fie fericiţi, fie foarte fericiţi.

Mulți oameni, cu un nivel de inteligență des întâlnit, au elaborat o expresie cunoscută doar în anumite cercuri înalt educate. Ei afirmă, cu telefoanele închise pentru ca acest secret să nu fie aflat de concurență, că banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Mare dreptate au!

În timp ce Occidentul se zbate să împiedice noi atacuri teroriste, precum cel din Orlando, liderii lumii sunt presați să meargă în urmărirea surselor de finanțare din spatele grupurilor teroriste. Banii… Sursa banilor… asta e o problemă!

Alții, au alte probleme legate de bani. Pentru ei e important dacă iau sau nu i-au banii… Deci bani există! Bine că am ajuns la această concluzie liniștitoare.

Sunt și oameni foarte bine pregătiți profesional, oameni gospodari, care știu și pot să strângă banii din întreaga lume, în scopuri nobile.

În concluzie, banii sunt importanți. E important dacă avem bani și dacă nu avem bani. E important dacă avem bani mulți sau puțini. Totul e important, dar cel mai important este să nu ne schimbe banii-n viață!

Să închideți reclamele care apar în filmulețele acestea! Au fost puse de oameni care, ca noi toți, au vrut să facă bani…

Articol satiric scris de Aurelian Nica.

Mă găsești pe Facebook, pe LinkedIn și pe Twitter

Imagini video, din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe ROSUPERTOP.ro, pe paginile » VIDEO » MUZICĂ UȘOARĂ » MUZICĂ POPULARĂ » UMOR. Muzică românească veche, audio, multe cântece din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe paginile » AUDIO și NOSTALGIE. Doar muzică ușoară românească, audio, găsiți pe pagina MUZICĂ UȘOARĂ. Pe pagina MUZICĂ POPULARĂ, găsiți doar muzică populară românească.