Luceafărul

Luceafărul (Mihai Eminescu)

„Luceafărul” este una dintre cele mai celebre poezii, scrisă de-a lungul multor ani de către Mihai Eminescu. Poezia „Luceafărul” a fost publicată în aprilie 1883 în Almanahul societății studențești „România Jună” din Viena.

Începând din iunie 2012, de când mama sa a postat pe You Tube filmarea în care recită la vârsta de 2 ani și 10 luni poezia „Luceafărul”, Anastasia Trofor impresionează toți oameni care o văd recitând această poezie de 98 strofe. 


Academia Recordurilor Mondiale (World Records Academy) a anunțat în ianuarie 2009 că a omologat „Luceafărul” lui Mihai Eminescu drept cel mai lung poem de dragoste, această poezie având 98 strofe.

Pe site-ul oficial al World Records Academy, se scrie că poezia lui Eminescu „poate fi descrisă simplu (ca pentru generația You Tube de astăzi) ca o combinație între „Pe aripile vântului”, datorită caracterului romantic, „Star Trek”, pentru elementele de science fiction și „Love Story”, informează NewsIn.

În baza acestor argumente, cei de la World Records Academy spun despre „Luceafărul” că poate fi considerat atât un poem romantic, cât și unul modern, al mileniului trei.

Imagini video, din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe ROSUPERTOP.ro, pe paginile » VIDEO » MUZICĂ UȘOARĂ » MUZICĂ POPULARĂ » UMOR. Muzică românească veche, audio, multe cântece din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe paginile » AUDIO și NOSTALGIE. Doar muzică ușoară românească, audio, găsiți pe pagina MUZICĂ UȘOARĂ. Pe pagina MUZICĂ POPULARĂ, găsiți doar muzică populară românească.