Aurelian Nica

Născut la data de 30 iunie 1973, la Pitești, am copilărit până la 5 ani într-un sat din județul Olt, comuna Făgețelu. Am mers la Grădinița „Armonia” din Pitești, din cartierul Războieni și apoi la Școala generală nr. 17 din Pitești. Pentru câteva luni am fost elev la Liceul Industrial nr. 2 „Petrol”, apoi elev la Liceul Industrial nr. 5 (Liceul Real-Umanist nr. 1 „Ion Barbu”). În perioada vacanțelor din anii în care am fost elev la școala generală și la liceu, am mers la munca din agricultură, cu echipa din satul meu, la CAP (Cooperativa Agricolă de Producție), sub această formă fiind făcuți primii mei pași profesionali.

În perioada 1992 – 1997 am fost student la Universitatea Constantin Brâncoveanu, Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice Pitești. Am făcut parte din prima generație de studenți ai acestei facultăți. Am participat la cinci sesiuni de cercetare științifică studențească, organizate de către Facultățile Universității Constantin Brâncoveanu din Brăila (prima sesiune de organizată de către universitate – Brăila 1992), Râmnicu Vâlcea și Pitești, fiind premiant la toate aceste participări. Licența am susținut-o la ASE București, Universitatea Constantin Brâncoveanu neavând, la momentul absolvirii de către mine a cursurilor universitare, dreptul să organizeze examene de licență.

Am contribuit alături de alți colegi, prin absolvirea examenului de licență din prima sesiune și prin celelalte activități studențești la care am participat, la obținerea dreptului de organizare de către Universitatea Constantin Brâncoveanu de examene de licență, devenind astfel instituție de învățământ superior independentă de învățământul se stat.

Primul meu loc de muncă a fost, la vârsta de 19 ani, REGOCOM RA Pitești, Secția Termoficare, unde m-am angajat muncitor necalificat. M-am calificat la locul de muncă în profesia de electrician. Am lucrat într-o echipă care asigura buna funcționare a centralelor termice și a rețelelor de distribuire a apei calde și a căldurii în zona cartierelor Craiovei și Războieni din Pitești, județul Argeș.


Angajat în cadrul Agenției de turism Posada din Curtea de Argeș, din martie 1996 am lucrat pentru realizarea unei promovări sub forma unui ghid turistic al județului Argeș, comandat de către domnul director Dumitru Grecu. Am avut prilejul, în acest timp, să cunosc frumusețea și bogăția arhitectonică, peisagistică, credința și ospitalitatea argeșenilor. Am lucrat în subordinea directă a d-șoarei Corina Sava, un om deosebit de pasionat de managementul turistic, foarte implicat în atragerea cât mai multor turiști pe Valea Argeșului.

După munca în Agenția de turism Posada, de la vârsta de 23 ani am lucrat în cadrul societății de turism Posada din Curtea de Argeș, în funcția de revizor de gestiuni, alături de domnul Mavrodinescu, om de mare valoare, de la care am învățat să controlez o unitate de turism, o unitate de alimentație publică sau de cazare.

După absolvirea cursurilor universitare în cadrul Universității Constantin Brâncoveanu, Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice Pitești și obținerea licenței de economist, specializat în Relații Economice Internaționale la ASE București – Facultatea de Relații Economice Internaționale, am fost promovat ca economist cu atribuțiuni de control financiar intern la societatea de turism Posada, având ca sarcină verificarea respectării normelor interne și a legislației în vigoare, de către angajații de la Complex Turistic Posada, Agenția de turism Posada, Camping Sân Nicoară din Curtea de Argeș, Hanul Albești (Căpșunica) din Albeștii de Argeș, Popasul Casa Argeșeană de pe barajul Vidraru, Cabana Valea cu Pești, Capra și Cumpăna de pe Transfăgărășean.

În anul 1998 am satisfăcut serviciul militar obligatoriu.

Începând din august 2001 am preluat administrarea Motelului Albești, din comuna Albeștii de Argeș. Am gestionat unitatea turistică în perioada derulării lucrărilor de amenajare a spațiilor în scopul realizării Complexului Turistic Naturalias, bază de cazare, alimentație publică și tratament naturist. Am asigurat cazarea și servirea mesei primilor turiști cazați în Complexul Turistic Naturalias din Albești – Argeș.

Am creat în Pitești, în februarie 2003, sub egida Micador Company Actual srl, Agenția de turism „Argeș Travel”, pe care am administrat-o, asigurând alături de colegii mei vacanțe pentru sute de turiști români, în România și în străinătate. Am promovat prin intermediul acestei agenții de turism unitățile de cazare din județul Argeș, de pe litoralul românesc, din stațiunile montane balneoclimaterice din România, având și șansa de a vizita, în această perioadă, cunoscute stațiuni turistice din țară și din străinătate.

În ianuarie 2007 am creat Rodavica Business Club srl – Agenția de turism „ROdavica Travel” Pitești și „ROdavica Webdesign”, a căror activitate am coordonat-o, până în martie 2009 și de realizările cărora m-am bucurat alături de colegii mei.

Începând de la vârsta de 35 ani, în perioada martie 2009 – aprilie 2012, am fost director județean – coordonator activitate Compania Naţională Poşta Română – Direcţia Regională de Poştă Ploieşti – Oficiul Judeţean de Poşta Argeş, perioadă în care am aplicat principiile moderne de management în domeniul prestărilor de servicii de poştă şi curierat, de management al unor tranzacţii financiare (încasări şi plăţi de la / către clienţi), transferuri financiare în lei şi valută, am coordonat activităţile desfăşurate de peste 800 salariaţi, pe raza întregului judeţ Argeş.

În martie 2013 am creat Garant Intermed Business srl, sub egida căreia am reînfiinţat, după 7 ani de când nu a mai funcționat și după 10 ani de la prima înființare, Agenţia de turism „Argeș Travel” din Pitești.

În perioada septembrie 2014 – iunie 2015, urmând marea mea pasiune pentru turism, am ocupat funcția de “Marketing Manager” la Agenția de turism „Carpați Travel” din Pitești, unde am avut ca responsabilități și activități principale: crearea, promovarea și vânzarea unor pachete de servicii turistice; identificarea celor mai bune unități de cazare, alimentație publică și agrement, a celor mai buni tour-operatori și transportatori din România și din străinătate, pentru încheierea de parteneriate între aceștia și Agenția de turism „Carpați Travel”; identificarea unor metode optime de vânzare a propriilor pachete de servicii turistice, ale unor pachete realizate de alte agenții de turism tour-operatoare și servicii de transport călători; promovarea web a agenției de turism și a ofertelor sale turistice.

Am lucrat în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 la Topanel Production Panels SA Râmnicu Vâlcea, mai întâi ca „Economist în Comerț și Marketing” și apoi ca „Manager al Sistemelor de Management al Calităţii”, fiind „Responsabil de calitate și mediu” în cadrul fabricii, având mai multe responsabilități profesionale, dintre care cele mai importante au fost: elaborarea și implementarea politicii în domeniul calității; organizarea funcțiunii „calitate”; asigurarea și implementarea tehnicilor, metodelor și instrumentelor specifice managementului calității; elaborarea și implementarea tehnicilor și metodelor de asigurare asistată de calculator a calității; implementarea, menținerea și îmbunătățirea sistemului calității; tratarea neconformităților și stabilirea măsurilor corective; stabilirea și menținerea relațiilor cu clienții și furnizorii, în scopul asigurării calității; evaluarea furnizorilor, elaborarea și urmărirea programelor de audit; monitorizarea efectuării inspecțiilor și încercărilor, precum și educarea, instruirea și motivarea pentru calitate a personalului; gestiunea deșeurilor.

În calitate de administrator al Romag Intermed Business srl Piteşti, societate comercială pe care am înființat-o în iulie 2012, am coordonat și coordonez o echipă de consultanţă în management, care poate să iniţieze şi să implementeze schimbări tehnologice, organizaţionale şi comportamentale în interiorul organizaţiei client.

Promovez, în calitate de voluntar, parteneriatul dintre Asociația FREE WORLD România și toate persoanele (fizice / juridice) care susțin dezvoltarea durabilă.

În concluzie, am pornit în cariera profesională de la nivelul de muncitor necalificat, m-am calificat la locul de muncă – electrician, am început să activez în domeniul economic, lucrând în control financiar intern, într-o mare societate de turism, am condus o unitate de cazare şi alimentaţie publică, la care am contribuit şi la amenajarea sa, am creat şi am condus o agenţie de turism tour-operatoare, în calitate de persoană angajată prin contract de muncă, am creat şi am condus o agenţie de turism tour-operatoare, în calitate de asociat şi administrator, am condus timp de trei ani, la nivelul judeţului Argeş, o echipă formată din peste 800 persoane, angajaţi ai Companiei Naţionale Poşta Română, am revenit în mediul privat, construind şi administrând alte două societăţi comerciale, inclusiv o agenţie de turism, am condus activitatea de marketing în cadrul unei agenții de turism cu o vechime de peste 15 ani, am fost responsabil pentru activitatea de calitate și mediu într-o mare fabrică de panouri termoizolante și accesorii metalice, care livrează produse, prin intermediul propriilor agenți de vânzare, în România și în toate țările vecine.

Am participat în calitate de student al Universităţii Constantin Brâncoveanu la cinci sesiuni de comunicări ştiinţifice studenţeşti, la care am fost premiat: Premiul III – Brăila (1993); Premiul Special – Râmnicu Vâlcea (1994); Menţiune – Piteşti (1995); Premiul I – Brăila (1996); Premiul III – Râmnicu Vâlcea (1997);

Am fost membru fondator şi Preşedinte al Fundaţiei „Tineretul Românesc”, sub egida căreia a fost înfiinţată în anul 2000 Universitatea Negru Vodă, la Curtea de Argeş, fundaţie şi instituţie de învăţământ superior care, împreună, au creat şi au gestionat activităţi de înalt nivel cultural-educativ, în parteneriat cu persoane fizice şi instituţii de stat şi private, de mare importanţă locală şi naţională.

M-am implicat în activităţi din diverse domenii, în cei peste 23 ani fiind recunoscut ca un om drept, muncitor, perseverent, care pune accentul pe înţelepciune, toleranţă şi spirit de sacrificiu.

Imagini video, din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe ROSUPERTOP.ro, pe paginile » VIDEO » MUZICĂ UȘOARĂ » MUZICĂ POPULARĂ » UMOR. Muzică românească veche, audio, multe cântece din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe paginile » AUDIO și NOSTALGIE. Doar muzică ușoară românească, audio, găsiți pe pagina MUZICĂ UȘOARĂ. Pe pagina MUZICĂ POPULARĂ, găsiți doar muzică populară românească.