André Rieu în România

Video Concerte André Rieu

André Léon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor și compozitor olandez. Rieu este cunoscut pentru înființarea Orchestrei Johann Strauss în 1987.

Născut la 1 octombrie 1949, în Maastricht, Olanda, André Rieu este căsătorit din 1975 cu Marjorie Rieu și are doi copii – Pierre Rieu și Marc Rieu.

Tatăl său, André Rieu Sr., a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig. La vârsta de cinci ani, André Rieu începe să ia lecții de vioară, fiind încurajat de tatăl său.

În 1967, după ce a părăsit școala de gramatică, André Rieu continuă să studieze vioara la conservatorul din Liège, iar mai târziu la conservatorul din Maastricht, până în anul 1973. Printre profesorii lui s-au numărat Jo Jude și Herman Krebbers. În 1974 se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi André Gertier. Își termină studiile în 1977, când primește distincția „Premier Prix”.


Andre Rieu a susținut în această vară, vara anului 2015, în România, o serie de șapte concerte. Inițial au fost programate doar trei spectacole, însă, datorită cererii foarte mare de bilete, marele artist a hotărât să susțină mai multe reprezentații.

După seria de concerte din București, Andre Rieu le-a oferit spectatorilor prezenți la concertul său de la Maastricht un moment 100% românesc, cu muzică și dansuri tradiționale. Alături de el, pe scenă, au urcat Gheorghe Zamfir și un ansamblu de muzică populară românească. Momentul a fost înregistrat și publicat pe YouTube, unde a strâns peste 1,5 milioane vizualizări.

Imagini video, din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe ROSUPERTOP.ro, pe paginile » VIDEO » MUZICĂ UȘOARĂ » MUZICĂ POPULARĂ » UMOR. Muzică românească veche, audio, multe cântece din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe paginile » AUDIO și NOSTALGIE. Doar muzică ușoară românească, audio, găsiți pe pagina MUZICĂ UȘOARĂ. Pe pagina MUZICĂ POPULARĂ, găsiți doar muzică populară românească.