Pictor Augustin Lucici

Profil pictor Augustin LUCICI.

Născut la 19 februarie 1956, Augustin LUCICI este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative (1983), membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România, muzeograf, directorul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” din Piteşti. Este căsătorit și are un copil.

Augustin LUCICI a  început să picteze la vârsta de 5 ani, fiind îndrumat către această artă de mama lui. Pe parcursul studiilor, a beneficiat de îndrumarea unor mari profesori: Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea, Lucia Ioan.


Pictorul piteştean Augustin LUCICI a publicat în mai multe ziare şi reviste, materiale despre lucrări de artă şi artişti români sau străini. S-a scris despre el şi despre lucrările sale şi într-o publicaţie franceză, „Le Republicain Lorrain – 81 année”, în 26 martie 2000. A fost şi subiectul unor filme, ,,Portret interior” fiind unul dintre ele. Înainte de decembrie 1989 a scris în Revista Argeşul şi în România Literară.

Picturi Augustin Lucici

Picturile sale sunt inspirate din natură şi din viaţa de zi cu zi. În atelierul său, situat la etajul Galeriei de Artă din Pitești, Bulevardul Republicii nr. 33, Augustin LUCICI dă naştere unor peisaje şi portrete superbe. Subiectele lui preferate, pe care le transpune pe pânză, sunt florile şi oraşul Piteşti.

Augustin LUCICI despre Augustin LUCICI:

„Am creat multe tablouri şi înainte de Revoluţie şi am primit o mare apreciere şi atunci. Nu am fost contestat, chiar dacă eram nonconformist. Bineînţeles, atunci când primeam vreo comandă anume pentru familia Ceauşescu, trebuia să mă conformez.

Până în ziua de azi am expus lucrări peste tot în ţară, dar şi în galerii din străinătate: Franţa, Polonia, Luxembourg. Nu mi-am uitat niciodată oraşul de origine, Piteşti,  pe care îl reprezint cu mândrie oriunde în lume. Am încercat să fiu un exemplu mereu.

M-a pasionat foarte mult Piteştiul. Este un oraş pe care îl iubesc şi îl admir foarte mult.

Îmi place grafica maşinilor. Am câteva desene cu modele de maşini care mi-au plăcut mult.

Îmi place să călătoresc. Iubesc Parisul. Este un alt oraş în care mi-ar fi plăcut să trăiesc şi să lucrez.

Îmi place să fac bine celor din jur. Nu suport prostia şi hoţia. Nu îmi plac oamenii care se prefac că iubesc arta şi singurul lor interes este doar banul.“

Citește mai mult: Adevărul.ro


Preşedintele Filialei Piteşti a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Gheorghe Dobrică, a vorbit pe 18 februarie 2016, la Galeria de Artă Metopa din Piteşti, unde Augustin LUCICI a vernisat expoziţia aniversară intitulată „Augustin Lucici, la 60 de ani“, despre artistul Augustin LUCICI, colegul şi prietenul său: „Suntem cu toţii de acord că pe Augustin LUCICI l-am putea numi fantasticul Augustin LUCICI, pentru ceea ce ne-a dăruit şi pentru ceea ce ne va dărui în continuare. Mă refer la arta lui, pentru că nu e vorba de un artist întâmplător care copiază, care face artă la întâmplare, este vorba despre un fenomen. L-am urmărit şi am văzut că Augustin LUCICI recreează cu foarte multă bucurie şi poezie realitatea noastră citadină. Ne oferă între desen şi culoare acest peisaj citadin în splendoarea lui maximă, cu măiestria de care a dat dovadă. În lucrările lui găsim acea legătură între desen şi culoare. Îi sunt dator pentru lucrul ăsta, pentru că în cadrul filialei a avut întotdeauna lucrări aparte. A integrat foarte bine cultura plastică interbelică de pictura actuală. Desenul iese întotdeauna în faţă la Augustin LUCICI. Este un lucru special pentru pictura românească.“

Facebook: Pictor Augustin LUCICI

Imagini video, din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe ROSUPERTOP.ro, pe paginile » VIDEO » MUZICĂ UȘOARĂ » MUZICĂ POPULARĂ » UMOR. Muzică românească veche, audio, multe cântece din anii 60′, 70′, 80′, 90′, găsiți pe paginile » AUDIO și NOSTALGIE. Doar muzică ușoară românească, audio, găsiți pe pagina MUZICĂ UȘOARĂ. Pe pagina MUZICĂ POPULARĂ, găsiți doar muzică populară românească.